Η ίδια χθες τους έδωσε γραπτή απάντηση, που δεν κρίθηκε ικανοποιητική.
Από καιρό, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα να έρθουν σε συνεννόηση με τη διοίκηση, αναφορικά με τη συγκρότηση ενιαίου επιστημονικού πλαισίου λειτουργίας, το οποίο σήμερα «παίζει» από μονάδα σε μονάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το τελευταίο διάστημα απαίτησαν εγγράφως να ενημερωθούν αν υπάρχει και ποιο είναι το ολοκληρωμένο σχέδιο για το άνοιγμα των νέων μονάδων, οι φάσεις υλοποίησης, το πλαίσιο λειτουργίας και ο τρόπος στελέχωσης. Επιπλέον, ζήτησαν να μάθουν σχετικά με τη μείωση κατά 50% του προϋπολογισμού του ΟΚΑΝΑ.
Η ενημέρωσή τους εντός του υπουργείου (3/9) περιλάμβανε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα κλείσουν οι υπάρχουσες μονάδες (εκτός αυτής του Πειραιά, που σημαίνει κατάργηση 550 θέσεων υποκατάστασης). Δύο ημέρες αργότερα, η ενημέρωση προς τους υπεύθυνους των μονάδων ήταν αντιφατική. Παράλληλα καταγγέλλουν (σύμφωνα με όσα ξέρουν) ότι οι νέες μονάδες θα έχουν 6-7 άτομα προσωπικό έκαστη, γεγονός που διαμορφώνει «πλεονάζον» προσωπικό και δημιουργεί προϋποθέσεις επιβολής εργασιακής εφεδρείας.
«Είμαστε υπέρ των νέων μονάδων, αλλά αντίθετοι στην έκπτωση της ποιότητας των υπηρεσιών. Ζητήσαμε να δούμε την πρόεδρο ως μια δυνατότητα σύνδεσης των εργαζομένων με τη διοίκηση, με καλή διάθεση συνεργασίας, αφού εμείς είμαστε που υλοποιούμε πρακτικά και επιστημονικά την υποκατάσταση. Από καιρό διαγνώσαμε την προσπάθεια αποδυνάμωσης της συλλογικής λειτουργίας, της απαξίωσης του Συλλόγου. Εμείς ρωτάμε όμως: Πώς γίνεται να εξαλείψουν τη λίστα με κλείσιμο μονάδων και περικοπή του προϋπολογισμού;», είπε στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γ. Κακλαμάνης, ενώ δίπλα του στέκονταν με επιδέσμους στα χέρια δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δαγκώθηκαν(!) από τη γραμματέα της προέδρου, στην προσπάθειά της να εισέλθει στο υπό κατάληψη κτήριο του ΟΚΑΝΑ.
Ν. ΓΙΑΝΝΙΡΗ