Ποιος δεν έχει στείλει ένα ερωτικό γράμμα στην σύντροφο του; Ποια δεν έχει απαντήσει στο ίδιο ύφος στον εραστή της; Σχεδόν όλοι. Τα ερωτικά γράμματα όμως ανήκουν πια στο παρελθόν. Το sexting, είναι πλέον ο βασιλιάς της ερωτικής επικοινωνίας ανάμεσα σε 2 ανθρώπους.
Τι είναι όμως το sexting; Πρόκειται για την ένωση 2 λέξεων, της λέξης sex και texting (δηλαδή γράφω). Το sexting, είναι η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων (και όταν λέμε μηνυμάτων εννοούμε, ολόκληρα “σεντόνια” , ενώ δεν αποκλείεται και ο διάλογος), ανάμεσα σε 2 ανθρώπους και έχει σαν άμεση συνέπεια τον σεξουαλικό ερεθισμό τους. Δηλαδή μπορεί να είστε στη δουλειά σας και να βλέπετε την πανέμορφη και εκρηκτική συνάδελφο σας απέναντι, να ανταλλάσσει συνέχεια μηνύματα στο κινητό της, και να χαμογελάει που και που, και κάτω από τα ρούχα της να βράζει ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.
Και φυσικά το sexting, δεν περιορίζεται μόνο στην ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, αλλά και εικόνων (φωτογραφίες και βίντεο) αφού πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όλα είναι δυνατά. Πάντως το φαινόμενο αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την επιστημονική κοινότητα. Και πριν λίγο καιρό το τμήμα ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, έκανε μια έρευνα σε 3.447 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 – 24 ετών.
Όπως διαπιστώθηκε το 57% δεν έστελναν και αποδεχόντουσαν τέτοια μηνύματα, το 28.2% απέστελλε και αποδεχόταν, το 12.6% μόνο αποδεχόταν, ενώ το 2% ήταν μόνο αποστολείς.
Η έρευνα έδειξε επίσης πως οι άνδρες δείχνουν να λατρεύουν το “σπορ” αυτό. Οι γυναίκες από την πλευρά τους σε ποσοστό 92%, παραδέχτηκαν ότι στέλνουν sms και mms με σεξουαλικό περιεχόμενο, και το 30% των γυναικών το θεωρεί διασκεδαστικό αλλά και τονωτικό ως προς την αυτοπεποίθηση τους. Επίσης οι νέοι που έχουν σεξουαλική επαφή, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι αποστολείς, σε σχέση με αυτούς που έχουν έντονη σεξουαλική ζωή.
Ο επικεφαλής της έρευνας Jose Bauermeister, δήλωσε πως η ψυχολογία ενός ατόμου δεν έχει να κάνει με το sexting. Αντιθέτως δηλώνει υγιή σεξουαλική ζωή. «Πρέπει να δώσουμε προσοχή στο πως η τεχνολογία επηρρεάζει τις ζωές μας και συνάμα την σεξουαλική μας συμπεριφορά και τη σχέση». Παρόλα αυτά, δηλώνουν πως το sexting που γίνεται από ανήλικους είναι ένα διαφορετικό θέμα προς εξέταση.
http://www.iatropedia.com/articles/read/2457