Ο Δημήτρης Γεωργακέλλος, καθηγητής του πανεπιστημίου Πειραιώς, αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος της εννεαμελούς Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τη σύνθεση της επιτροπής αναμένονται το αργότερο μέχρι αύριο.
Ο Δημήτριος Α. Γεωργακέλλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Προηγουμένως, εργάσθηκε για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ενώ διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή εξωτερικός σύμβουλος επιχειρήσεων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Ανάπτυξη Οικονομοτεχνικών Μελετών (Business Plans & Feasibility Studies), στη Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας, στη Διαχείριση Ενέργειας και Περιβάλλοντος και στην Επιχειρηματικότητα.
Έχει πάνω από 70 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά ενώ είναι συν-συγγραφέας δύο Ακαδημαϊκών Συγγραμμάτων. Κάποιες από τις εργασίες του έχουν δημοσιευθεί στα έγκριτα Επιστημονικά Περιοδικά, όπως Journal of Cleaner Production, International Journal of Innovation and Technology Management κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης θα μετέχει και εκπρόσωπος συλλόγων ασθενών, ο κ. Νίκος Δέδες, πρόεδρος του συλλόγου οροθτικών «Θετική Φωνή». Επίσης, θα μετέχουν τρεις διευθυντές του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα η διευθύντρια Φαρμάκου Παναγιώτα Λίτσα, ο διευθυντής Οικονομικού Κώστας Μπαρούς και η διευθύντρια Συμβάσεων Αντωνία Γιαννακού.
Έργο της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης είναι – όπως φανερώνει η ονομασία της – να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ (φαρμακοβιομηχανίες, ιδιωτικές κλινικές κλπ.), προκειμένου να πετύχει καλύτερες τιμές και την υπογραφή νέων συμβάσεων.
Στον τομέα του φαρμάκου άμεση προτεραιότητα είναι η διαπραγμάτευση με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία για την αποζημίωση των νέων, πανάκριβων θεραπειών για την ηπατίτιδα C. Ανάλογες διαπραγματεύσεις και συμφωνίες έχουν γίνει και σε άλλες χώρες, όπως Πορτογαλία, Ρουμανία κλπ.