Παρά τις αντιδράσεις των γιατρών, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διαδικασία αξιολόγησης των γιατρών του πρώην ΙΚΑ που πλέον ανήκουν στους κόλπους του ΕΣΥ.
Ξεκινά το επόμενο διάστημα η διαδικασία αξιολόγησης των γιατρών και οδοντιάτρων που άφησαν το ιδιωτικό τους ιατρείο και επέλεξαν να ενταχθούν στο ΕΣΥ μετά και την ενσωμάτωση των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο σύστημα, διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Δεκεμβρίου.
Ήδη συστάθηκαν τα Συμβούλια που θα κάνουν την αξιολόγηση, με …διακριτικότητα ώστε να αποφευχθούν οι αντιδράσεις.
Πάντως τα Συμβούλια που πιάνουν σύντομα δουλειά, θα αξιολογήσουν ατομικά τους υποψηφίους και ακολούθως θα τους κατατάξουν σε συγκεκριμένο βαθμό.
Στο πλαίσιο αυτό τα Συμβούλια θα αξιολογήσουν την εμπειρία, το επιστημονικό έργο, την εκπαιδευτική δραστηριότητα του αξιολογούμενου ως εκπαιδευόμενου καθώς και την προϋπηρεσία των υποψηφίων.
Στη συνέχεια θα κατατάξουν σε βαθμό Επιμελητή Β’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία έως 10 έτη, σε βαθμό Επιμελητή Α’ όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία από 10 έως 25 έτη και σε βαθμό Διευθυντή όσους έχουν συνολική προϋπηρεσία άνω των 25 ετών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης από τους οποίους προέρχονται.
Ανάμεσα στους αξιολογητές θα είναι γνωστοί γιατροί του ΕΣΥ, διοικητές νοσοκομείων καθώς και διευθυντές τμημάτων.
Τα πενταμελή συμβούλια που δημιουργήθηκαν θα συσταθούν σε 16 νοσοκομεία της Αθήνας.
http://www.iatropedia.gr/articles/read/6643
Ποιοί απαρτίζουν τα συμβούλια. ονοματα
ΠΙΣ εναντίον υπουργ. Υγείας για τις συστάσεις επιτροπών και υποεπιτροπών
Tην αντίδραση και την αγανάκτηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προκάλεσε η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τη Σύσταση Επιτροπής και Υποεπιτροπών για την μεταρρύθμιση της Υγείας όπως είχε δημοσίευσει το Healthview.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος αναφέρει ότι η απόφαση αυτή προκαλεί το ιατρικό σώμα και τη κοινή γνώμη, διότι μετά από περίπου έναν χρόνο από την αποδόμηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας συστήνονται επιτροπές για να… προτείνουν μεταρρυθμίσεις σε ένα σύστημα το οποίο λειτουργεί στα όριά του. Ο ΠΙΣ τονίζει ότι, με φθαρμένα υλικά, πρόσωπα και ιδέες, αλλά και χωρίς να διαφαίνεται ίχνος προοπτικής και σχεδίου, δεν είναι δυνατόν να οικοδομηθεί σύστημα το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να συνιστά σταθερή, ποιοτική και αναβαθμισμένη περίθαλψη. Το Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να έχει ήδη φροντίσει, μετά από την πλήρη διάλυση των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ, να οικοδομεί με σταθερά βήματα δημόσιες δομές Υγείας οι οποίες να καλύπτουν τις υφιστάμενες ανάγκες σε όλη τη χώρα.
Για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο η δημιουργία επιτροπών παραπέμπει στην ολοκληρωτική αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να προωθήσει την αναγκαία πολιτική, αλλά και στην γνωστή σε όλους μας συνήθεια των οργάνων της Πολιτείας να παραπέμπουν αποφάσεις στο μέλλον, με αβέβαιη την θέση τους σε διαδικασία υλοποίησης. Η περίθαλψη δοκιμάζεται, ο κόσμος αγωνιά, οι ιατροί μεταναστεύουν και η Πολιτεία παρακολουθεί ανήμπορη και χωρίς να αποφασίζει.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί να σπεύσουμε σε αποφάσεις και έργα, γιατί το σύστημα Υγείας δεν αντέχει και η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί.