Μια συγκλονιστική επιστολή απέστειλε στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Διευθυντής Ουρολογίας στο Imperial College Ευάγγελος Μαζάρης μέσω της ιστοσελίδας Ygeianet. Ο κ. Ε. Μαζάρης, παρών στην ομιλία του υπουργού Υγείας, εξηγεί με τον πιο απλό τρόπο πως διώχνει η Ελλάδα τα παιδιά της, ενώ αναφέρεται και στην προκλητική συμπεριφορά του υπουργού Υγείας.
Στην επιστολή ο Διευθυντής χειρουργός ουρολόγος κ. Ε. Μαζάρης αναφέρει τα εξής:
Αξιότιμε κ. Γεωργιάδη,
Είμαι ένα από τα ‘πλουσιόπαιδα’ όπως τα αποκαλέσατε στα ελληνικά κανάλια που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Είμαι Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος στο νοσοκομείο του πανεπιστημίου που ήσασταν προσκεκλημένος να ομιλήσετε.
Δεν είμαι αριστερός (για να ξεκαθαρίζω) για να μη με μισήσετε από την αρχή. Είμαι πατριώτης που αγαπάει και πονάει την πατρίδα του για τα χάλια στα οποία έχει περιέλθει, ο οποίος υπηρέτησα στον Στρατό Ξηράς επί 18μηνο (9 μήνες στη Σάμο-χωρίς ‘βύσμα’) και λαμβάνοντας τιμητική διάκριση για την προσφορά μου.
Έκανα μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Λονδίνο όχι γιατί ήμουν πλούσιος αλλά γιατί είχα όνειρα και θέληση να λάβω την καλύτερα δυνατή εκπαίδευση. Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά έτσι όπως οι εκάστοτε κυβερνώντες και πανεπιστημιακοί έχουν καταντήσει το πανεπιστήμιο (ιδρύματα άνευ αξίας, οικογενειοκρατία, ‘μέσο’ για προγράμματα κλπ.) ήταν μονόδρομος να κάνω μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό (όπως τόσοι άλλοι έλληνες επιστήμονες). Δούλεψα αρχικά για να καλύψω τα μισά, τα άλλα μισά προήλθαν από οικονομίες του πατέρα μου.
Έπειτα όλο όνειρα γύρισα στην Ελλάδα να ειδικευτώ σε Πανεπιστημιακή Κλινική στην Αθήνα. Οι γνώσεις και η εμπειρία μου στο εξωτερικό ‘χρησιμοποιήθηκαν’ κατάλληλα από τους εκπαιδευτές μου για τη φροντίδα των ‘πελατών’ τους και την αύξηση της προσωπικής τους περιουσίας. Αυτά δυστυχώς είναι απότοκα διορισμών με ‘μέσο’ στο πανεπιστήμιο και το ΕΣΥ καθώς και λόγω έλλειψης ουσιαστικών ελέγχων και αξιολόγησης. Κατόπιν αναγκάστηκα (μετά το πέρας ειδίκευσης) για να εξειδικευτώ να ξαναφύγω με τη γυναίκα μου στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού η εκπαίδευση που λαμβάνει κανείς σε πανεπιστημιακή κλινική είναι αρκετή για να γίνει ένας καλός ‘βοηθός’ (δυστυχώς σε αρκετά νοσοκομεία του ΕΣΥ δεν φτάνει ούτε σε αυτό το επίπεδο λόγω έλλειψης αξιολόγησης/ουσιαστικής εκπαίδευσης). Μετά από 2ετία στο Ην. Βασίλειο έκανα αιτήσεις για θέση επιμελητή στο ΕΣΥ. Στην πρώτη στο Γενικό Κρατικό Αθηνών δυστυχώς είχαν υποσχεθεί τη θέση αλλού. Στο Θριάσιο δεν μου απάντησαν ποτέ!!! Συνεπώς παρέμεινα στο Ηνωμένο Βασίλειο από ανάγκη αλλά επέτυχα μετά από συνεχή αξιολόγηση. Έφτασα σε θέση διευθυντή του εθνικού συστήματος υγείας της Αγγλίας στα 37 έτη, όχι λόγω ‘μέσων’ και γνωριμιών αλλά λόγω σκληρού ανταγωνισμού με άλλους συναδέλφους σε ένα ‘ξένο’ κράτος.
Συνεπώς με προσβάλλει προσωπικά η συμπεριφορά σας και η υπεροψία σας με τη μνεία σας σε ‘πλουσιόπαιδα’ του Λονδίνου. Για τους περισσότερους από εμάς η παραμονή στο εξωτερικό ήταν μονόδρομος, αφού έτσι όπως οι εκάστοτε κυβερνώντες καταντήσατε την παιδεία και την υγεία στη χώρα μας δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλην της ανεργίας ή υποεργασίας (π.χ. βοηθός κάποιου ‘μεγαλοσυναδέλφου’).
Λυπούμαι που θεωρείτε ότι έχετε περισσότερα δικαιώματα (στη δημοκρατία) για να ομιλείτε επειδή κάποιοι σας εξέλεξαν. Το ίδιο μπορεί να υποστηρίζουν και οι κ. Τσοχατζόπουλος, Παπανδρέου κ.α. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για την κατάσταση στην πατρίδα μας κι εάν εσείς δεν ντρέπεστε θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που σας ψήφισαν.
Να ξέρετε πάντως πως εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού αγαπάμε και πονάμε την πατρίδα μας και στις διακοπές μας ξοδεύουμε τα χρήματά μας για τα οποία δουλεύουμε σκληρά στη χώρα μας. Μη μας κάνετε με την προκλητική συμπεριφορά σας να αλλάξουμε και τον τόπο διακοπών μας!
Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Μαζάρης MSc, MD, PhD, FES, FEBU
Διευθυντής Χειρουργός Ουρολόγος
Imperial College NHS Trust
Κριμα την τοσο υπεροχη επιστολη, αλλα την καταλαβαμε ΜΟΝΟ εμεις,
τυχερε κυριε Μαζαρη εσεις τον ακουσατε ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ, εμεις τι να πουμε που τον ακουμε καθε μερα??
Λυπούμεθα, αλλά έτσι είναι. Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει υπερπροσφορά εξαιρετικά εκπαιδευμένων ιατρών, αντίθετα με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η επιτυχία στο βρετανικό ΕΣΥ δεν εγγυάται και επιτυχία στην ελληνική πραγματικότητα και τον ελληνικό ανταγωνισμό. Υπάρχουν και χειρότερα, στην Ελβετία ας πούμε το επίπεδο είναι ακόμα χαμηλότερο από το Ηνωμένο Βασίλειο και το ιατρικό επάγγελμα θυμίζει τις παλαιές άδειες ταξί στην Ελλάδα, κλειστό και με εξουδετερωμένη κάθε έννοια αξιοκρατίας.
Ναι, είναι αλήθεια ότι στα κατώτερα οικονομικο-κοινωνικά στρώματα επιβιώνει ένα επαρχιωτικό σύμπλεγμα ακόμα στην Ελλάδα, που λέει “ας πάμε στο εξωτετερικό”, στην Αγγλία πχ για υπηρεσίες υγείας. Αυτό όμως είναι συνέπεια άγνοιας και επαρχιωτισμού, και όσο και αν η ελληνική φούσκα υπήρξε φούσκα νεοπλουτισμού, έχει αφήσει πίσω και ένα κοινό περισσότερο μορφωμένο και λιγότερο αδαές από ποτέ – ένα κοινό που σου λέι το αυτονότητο: γιατρός στην Αγγλία, ε και??? … η φοράδα στο αλώνι!
Το ότι η καφρίλα αμφιθεάτρου ελληνικού πανεπιστημίου μπορεί εύκολα να εξαχθεί σε άλλη χώρα, και αυτό είναι κατανοητό και το είδαμε.
Ποιο είναι το τελικό συμπέρασμα? Η καφρίλα δεν ξεπλένεται επειδή αλλάξαμε χώρα – το αντίθετο. Επειδή εκεί οι ακραία αντι-κοινωνικές συμπεριφορές του τύπου της ελληνικής αριστεράς της μεταπολίτευσης είναι άγνωστες και εξωτικές, η δυσάρεστη έκπληξη από τις αντιδράσεις αυτών των τύπων είναι ακόμα πιο έντονη.
Ναι, ο τηλεοπτικός πλασιέ έγινε υπουργός, μήπως όμως φέρνει την επανάσταση του αυτονόητου και αυτός στον χώρο του? Γιατί να είναι καλύτερος ένας διαπεπλεγμένος καρδιολόγος και φίλος πρωθυπουργού? Ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος, της προσπάθειας, του αποτυπώματος που αφήνει, και ο μόνος που πιο πριν σε αυτήν την δουλειά είχε προσπαθήσει να αφήσει ένα αποτύπωμα, στα τελευταία πάρα πολλά χρόνια, ψάχνεται τώρα να βρει έναν ρόλο σε μια Ελιά, οι υπόλοιποι υπήρξαν από ύποπτοι έως ανύπαρκτοι.
Γονιδια του Κρονου?? Γιατι αραγε η Ελλαδα τρωει τα παιδια της?? συγχαρητηρια συναδελφε και για την πορεια σου , αλλα και για τον λογο σου. Θελει κουραγιο.
Και παλι μπραβο απο μια συναδελφο εν Ελλαδι, αλλα και μητερα ΅πλουσιοπαιδων΅ (?) σε ΗΠΑ και Ολλανδια……..
Μπορεί ο Κ Μαζαρης να έγινε Διευθυντής Κλινικής στο Ην Βασίλειο αλλά κατά τα αλλά παραμένει ένα σχολαροπαιδο της τρίτης γυμνασίου. Έγραψε την βιογραφία του να πει στον κόσμο πόσο καλός ουρολόγος είναι και επανέλαβε κάτι το οποίο είναι γνωστό και σ συτους που ζουν στην Ανταρκτική. Δυστυχώς εξέθεσε τον εαυτό του μόνο και το επίπεδο του. Αν το μόνο που του έμεινε από αυτά που είπε η έκανε ο Γεωργιάδης είναι τα “πλουσιόπαιδα” του Λονδίνου, τότε θα πρέπει να αναρωτηθεί πρώτα για την δικη του προσωπική νοημοσυνη και μετά να ασχοληθεί με τους άλλους
Ο κ. Μαζαρης δεν φαίνεται σε καμία λίστα Ουρολόγων στο Imperial Collage ούτε και στο Lister Hospital που δήλωσε ότι δουλεύει στην τελευταία δημοσίευση του!
Υπάρχει βέβαια η πιθανοτητα να είναι πρόσφατος διορισμός και να μην έχει ενημερωθεί η ιστοσελίδα.
Απλα πραγματα….
http://www.scirp.org/journal/DetailedInforOfEditorialBoard.aspx?personID=2914
Παρακάλεσα τον κον Μάζαρη να μου στείλει ενα συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα. Είχε την καλοσύνη να ανταποκριθεί Αμεσα.. Τον ευχαριστώ.
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1975. Τον Οκτώβριο του 1993 εισήλθα στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απ’όπου τον Ιούλιο του 1999 έλαβα το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής.
Από τον Ιανουάριο 2000 και για 18 μήνες εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις σε διάφορες μονάδες στη Σάμο και στη Θεσσαλονίκη ως Ιατρός Μονάδος. Τον Αύγουστο του 2001 ξεκίνησα την τρίμηνη εκπαίδευσή μου στο ΝΓΝ Ικαρίας στα πλαίσια της προκαταρκτικής άσκησης πριν την υπηρεσία Υπαίθρου. Το Δεκέμβριο του 2001 τοποθετήθηκα στο Κ.Υ. Ευδήλου Ικαρίας για την υποχρεωτική υπηρεσία Υπαίθρου από όπου αποχώρησα το Φεβρουάριο του 2003. Τον ίδιο μήνα διορίστηκα στο ΠΓΝ ‘ΚΑΤ’ των Αθηνών ως ειδικευόμενος ιατρός στη ‘Γενική Χειρουργική’ για 9 μήνες.
Τον Απρίλιο του 2004 εργάστηκα ως έμμισθος ειδικευόμενος ιατρός στην ‘Ουρολογία΄στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Norwich στη Μεγάλη Βρετανία για διάρκεια 5 μηνών. Τον Οκτώβριο του 2004 ξεκίνησα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘MSc in Surgical Science’ του Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με γνωστικό αντικείμενο την Ουρολογία το οποίο και ολοκλήρωσα με επιτυχία το Σεπτέμβριο του 2005. Ο τίτλος της μεταπτυχιακής μου εργασίας ήταν ‘Ηθικά ζητήματα στις μεταμοσχεύσεις νεφρού από ζώντες δότες’. Παράλληλα από τον Ιανουάριο του 2005 εώς τον Ιούνιο του 2005 εργάστηκα ως έμμισθος κλινικός συνεργάτης στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του Δυτικού Λονδίνου που εδρεύει στα νοσοκομεία St. Mary’s και Hammersmith.
Τον Αύγουστο του 2005 διορίστηκα ως ειδικευόμενος ιατρός για την απόκτηση της ειδικότητας της Ουρολογίας στη Β’ Ουρολογική Κλινική του Παν/μίου Αθηνών στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Το 2009 ολοκλήρωσα την ειδικότητά μου. Παράλληλα τον Μάρτιο 2009 ανακηρύχθηκα διδάκτωρ του Παν/μιου Αθηνών με βαθμό ‘Άριστα’. Τον Απρίλιο 2009 ξεκίνησα την εξειδίκευσή μου στην ουρο-ογκολογία στο East & North Hertfordshire NHS Trust στο Stevenage στο Ηνωμένο Βασίλειο σε θέση έμμισθη Senior Clinical Fellow. Παράλληλα τον Ιούνιο 2009 έλαβα επιτυχώς μετά από πανευρωπαϊκές εξετάσεις τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU). Τον Μάρτιο του 2010 ανακηρύχθηκα διδάκτωρ του Παν/μίου του Λονδίνου Imperial College. Τον Μάϊο του 2011 έγινα Διευθυντής Ουρολογίας στο East & North Hertfordshire NHS Trust. Από τον Μάϊο του 2012 είμαι Διευθυντής Ουρολογίας στο Imperial College NHS Trust του Λονδίνου.