Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η πολύ σοβαρή υπόθεση της δωρεάς Γκουντάνη που προσφέρει σχεδόν 600.000 ευρώ για να δημιουργηθεί αιμοδυναμικό τμήμα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης. Δύο χρόνια μετά την δωρεά της, η υπόθεση αυτή δεν έχει προχωρήσει!
Το θέμα έχει αναδείξει το «Καλημέρα Αρκαδία» μέσα από ρεπορτάζ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Στην υπόθεση σήμερα παρενέβη ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης ο οποίος μίλησε στα ΜΜΕ και είπε: «Σε αυτή την περίπτωση ισχύει η φράση «του χαρίζανε έναν γάιδαρο και αυτός τον κοίταζε στα δόντια»! έχουμε την κληρονομιά Γκουντάνη που αφορά τη δωρεά στο νοσοκομείο, ενός ψηφιακού αγγειογράφου, που θα στελεχώσει το αιμοδυναμικό τμήμα του Νοσοκομείου. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Το αιμοδυναμικό είναι απαραίτητο, είμαι υπέρμαχος να γίνει στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Έχουμε αργήσει πολλά χρόνια να το δημιουργήσουμε. Είχε ξεκινήσει από το 2002 επί Οδυσσέα Βουδούρη και για διαφόρους λόγους δεν προχώρησε και τώρα έχουμε αυτή την κληρονομιά.
Σε ένα αιμοδυναμικό τμήμα, γίνονται εξειδικευμένες εξετάσεις για την καρδιά. Γίνεται απεικόνιση των αγγείων της καρδιάς όπως και επεμβάσεις αγγειοπλαστικές, μπαλονάκια κλπ που σώζουν ζωές. Συνεπώς, θεωρώ ότι είναι καλοδεχούμενη η κληρονομιά που θα αναβαθμίσει το νοσοκομείο και θα προσφέρει λύσεις σε πολλά προβλήματα, σε καρδιοπαθείς αρρώστους.
Ένα οξύ έμφραγμα πρέπει να διαγνωστεί άμεσα και να γίνει άμεση παρέμβαση. Βεβαίως, προβλήματα υπάρχουν σε αυτή την ιστορία και αφορούν όχι την κληρονομιά αλλά τη στελέχωση του αιμοδυναμικού. Θα έχουμε τον αγγειογράφο αλλά η κυβέρνηση οφείλει να στελεχώσει το νοσοκομείο με το απαραίτητο προσωπικό.
Μία οξεία καρδιακή κατάσταση δεν έχει ώρα, πρέπει να υπάρξει ικανός αριθμός γιατρών, νοσηλευτών και τεχνολόγων. Σε αυτή τη φάση, δεν έχει νόημα να λειτουργήσουμε αγγειογράφο ψηφιακό στην Τρίπολη, αν η Πολιτεία δεν επανδρώσει με το απαραίτητο προσωπικό, να κάνει προσλήψεις για τη λειτουργία του.
Εγώ προσωπικά επαναλαμβάνω ότι είμαι υπέρμαχος να αποκτήσει επιτέλους το Παναρκαδικό Νοσοκομείο αιμοδυναμικό τμήμα. Αποτελεί αναβάθμιση υπηρεσιών. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι και να δεσμευτούν ώστε να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία του.
Θα πιέσουμε να γίνουν προσλήψεις επικουρικών ιατρών και εσωτερικές μετακινήσεις. Το ελάχιστο προσωπικό που χρειάζεται είναι 15 άτομα. Γιατί πρέπει να καλύπτονται τρεις βάρδιες. Βεβαίως υπάρχει και το κόστος συντήρησης, αλλά μπροστά στις υπηρεσίες που θα προσφερθούν, τα οφέλη είναι πολλά περισσότερα.
Οι δωρητής επιμένουν στο να δημιουργηθεί αιμοδυναμικό τμήμα. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα πρέπει να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις. Πρέπει να αξιοποιήσουμε με καλύτερο τρόπο τη δωρεά. Να ενεργοποιηθούν όλοι, βουλευτές και μη, ώστε να γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.
Οι δωρητές μοιάζουν να είναι απογοητευμένοι και –από όσα διαβάζω- σκέπτονται να διαθέσουν τα χρήματα αυτά για άλλους σκοπούς. Θα έλεγα να κάνουν λίγη υπομονή, λύση μπορεί να βρεθεί.»
http://www.kalimera-arkadia.gr/ygeia/33649
Πηγή: kalimera-arkadia.gr