Οπως αναφέρει, «εκμαυλίζει τους υποψήφιους για τον ΕΟΠΥΥ με τη δυνατότητά τους να κάνουν απογευματινά ιατρεία και στα νοσοκομεία, πέρα από το ιδιωτικό τους ιατρείο, ενώ επιτρέπει στους πανεπιστημιακούς γιατρούς να έχουν ιδιωτικό ιατρείο έξω από το νοσοκομείο.
Ετσι, ο κ. Λοβέρδος επιτυγχάνει με μια κίνηση το ακατόρθωτο: βγάζει τους πανεπιστημιακούς από το ΕΣΥ και βάζει στο ΕΣΥ τους ιδιώτες γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Και όλα αυτά “καμουφλαρισμένα” μέσα σ’ ένα νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τις δημόσιες δομές της φυσικής αποκατάστασης και της πρόνοιας. Μ’ αυτό τον τρόπο αλλοιώνεται και ό,τι έχει απομείνει από τη φιλοσοφία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, και το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος θα επιζητεί ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, θα πρέπει να πληρώνει γι’ αυτές».
Από την πλευρά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ανακοίνωσε χθες πως «με έκπληξη ενημερώθηκε από δημοσιογραφικές πηγές και όχι από το υπουργείο Υγείας (όπως τελευταία συνηθίζεται) για το σχέδιο νόμου “Ανασυγκρότηση Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και άλλες διατάξεις…”».
Μεταξύ άλλων, προσθέτει πως «πετάει ως πυροτέχνημα το άρθρο 29, όπου αναφέρεται ότι “ο ιατρός του ΕΟΠΥΥ θα δύναται να πραγματοποιήσει ιατρικές πράξεις στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας του Νοσοκομείου έως μία ημέρα την εβδομάδα, έπειτα από έγκριση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου”».
Ο Σύλλογος καλεί τον υπουργό Υγείας «στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας των πολιτών και των εργασιακών σχέσεων όλων των ιατρών, που υπηρετούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, να αποσαφηνίσει -ως οφείλει- τις πραγματικές του προθέσεις. Οι πειραματισμοί δεν θα αποδώσουν ! Αν θέλει να προστατεύσει το αγαθό της Υγείας, να έρθει σε διάλογο με τους θεσμοθετημένους ιατρικούς φορείς, τους οποίους περιστασιακά θυμάται και οι οποίοι γνωρίζουν και υπηρετούν την Υγεία».
Σ.Ν.