ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΦΕΣ
Σκέτος ελαφρύς βραστός Όχι ½ κουτ. καφέ
Σκέτος βραστός Όχι 1 κουτ. καφέ
Σκέτος βαρύς Όχι 1 κουτ. καφέ
Με ολίγη βραστός ½ κουτ. ζάχαρη 1 κουτ. καφέ
Με ολίγη βαρύς ½ κουτ. ζάχαρη 1 κουτ. καφέ
Μέτριος βραστός 1 κουτ. ζάχαρη 1 κουτ. καφέ
Μέτριος βαρύς 1 κουτ. ζάχαρη 1 κουτ. καφέ
Ναι και όχι βραστός 1½ κουτ. ζάχαρη 1 κουτ. καφέ
Ναι και όχι βαρύς 1½ κουτ. ζάχαρη 1 κουτ. καφέ
Γλυκύ βραστός 2 κουτ. ζάχαρη 1 κουτ. καφέ
Βαρύ γλυκός 2 κουτ. ζάχαρη 1 κουτ. καφέ
Πολλά γλυκύ βραστός 3 κουτ. ζάχαρη 1 κουτ. καφέ
Πολλά βαρύ γλυκός 3 κουτ. ζάχαρη 1½ κουτ. καφέ
Πολλά βαρύ μισός 2 κουτ. ζάχαρη 1½ κουτ. καφέ
Οθωμανικός βαρύς 2 κουτ. ζάχαρη 2 κουτ. καφέ
Μέτριος ελαφρύς 1 κουτ. ζάχαρη ½ κουτ. καφέ
Με ολίγη ελαφρύς ½ κουτ. ζάχαρη ½ κουτ. καφέ
Στον βραστό σηκώνουμε το μπρίκι ψηλά και ο καφές κάνει φουσκάλες.
Στον βαρύ ακουμπάμε το μπρίκι στο φλιτζάνι και ο καφές κάνει καϊμάκι.
Όταν ρίχνουμε τη ζάχαρη το νερό να είναι ζεστό.
Οι δόσεις είναι για κουταλάκι καφενείου και όχι κουταλάκι γλυκού.
Η συνταγή του καφέ είναι παραδοσιακή από το 1950 του παλιού Τριπολίτη καφετζή Αθανασίου Καρβέλα.
Λαογραφικό μουσείο Τάσου Μπιρμπιλή (Χρονά 18 – Τρίπολη).