Την πόρτα εξόδου είδαν τρεις εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου, λόγω παραβατικής συμπεριφοράς τους, υπήρξε μία παραίτηση, βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες τρεις απολύσεις και ένας γιατρός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Αυτό αποκάλυψε ο διοικητής του Νοσοκομείου Αριστείδης Ζαχαρόπουλος, που έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου, λέγοντας ότι, εκτός από τις υπηρεσίες υγείας, η Διοίκηση έχει και ασχοληθεί και με ζητήματα ανομίας του προσωπικού.
Ο διοικητής παραδέχτηκε ότι, από την ανάληψη των καθηκόντων του, διαπιστώθηκε μια καθολική και γενικευμένη ανομία στις ενέργειες και δράσεις κάποιων μελών προσωπικού και αυτά τα στοιχεία συνέθεταν ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλής παραβατικότητας. «Η παραβατικότητα επέτρεψε στο Γ. Ν. Βόλου να λειτουργεί ως Σύστημα Παραγωγής Δαπανών», όπως ανέφερε.
Σύμφωνα με τον διοικητή «το Νοσοκομείο Βόλου λειτουργώντας στο προσκήνιο, ως Σύστημα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, απέκρυπτε στο παρασκήνιο ένα Σύστημα Παραγωγής Ελλειμμάτων, τονίζοντας ότι οι συνθήκες υψηλής παραβατικότητας, απουσίας απαραίτητων δεξιοτήτων και απροθυμίας προσωπικού που είχε δεξιότητες να συνδράμει στην οικονομική βιωσιμότητα του Νοσοκομείου, καθήλωσαν τις γενικότερες επιδόσεις και την επίτευξη μεγαλύτερων διαχειριστικών πλεονασμάτων του Γ. Ν. Βόλου».
Κατήγγειλε ότι έχουν γίνει κλοπές οι οποίες διαπιστώθηκαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη και στις Αστυνομικές αρχές. Όπως δήλωσε «χρειάστηκε εγώ να παριστάνω τον ντετέκτιβ για να τα ανακαλύψω. Αυτά που ανακάλυψα εγώ, αφορούσαν κλοπές μικροποσών, και απάλλαξα προσωπικό από ποινικές ευθύνες. Μίλησα μαζί τους και διαπίστωσα ότι τις περισσότερες φορές υπήρχε από πίσω οικονομική ανέχεια. Υπήρξε μάλιστα και πόρισμα ανακριτή που έλεγε ότι φταίει ο Διοικητής που σπαταλά τον παραγωγικό του χρόνο για να ασχολείται με τέτοια περιστατικά».
Παράλληλα πρόσθεσε ότι μικροκλοπές χρημάτων, εντοπίστηκαν κυρίως στα Κέντρα Υγείας ενώ έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα κλοπές χορτοκοπτικών μηχανημάτων οι οποίες έγιναν, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι δράστες ήξεραν ποια είναι τα χαλασμένα και δεν τα έκλεψαν, κάτι που αποδεικνύει ότι «δράστες» ήταν εργαζόμενοι. Διοικητής τόνισε ότι έχουν ήδη γίνει, λόγω παραβατικής συμπεριφοράς, τρεις απολύσεις για παραπτώματα και μία παραίτηση, ενώ άλλες τρεις απολύσεις εκκρεμούν και ένας γιατρός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Μάλιστα εκμυστηρεύτηκε ότι παρέπεμψε περιστατικά στο Σώμα Επιθεωρητών και ζήτησε να γίνει έρευνα, ωστόσο, συγκεκριμένος επιθεωρητής του εκμυστηρεύτηκε ότι δεν προλαβαίνει, καθώς αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στη χώρα.
Καταγραφή ακίνητης περιουσίας
Ο Αρ. Ζαχαρόπουλος, ανέφερε ως παράδειγμα παραβατικότητας το γεγονός, ότι το 2010, που ανέλαβε η παρούσα Διοίκηση, κανείς στην Οικονομική Υπηρεσία δεν γνώριζε την ακίνητη περιουσία και ποια μισθώματα καταβάλλονται και τόνισε ότι είναι διερευνητέο αυτό που έγινε, κάνοντας λόγο για «τσουνάμι» παραβατικότητας.
Όπως επισήμανε, συστάθηκε επιτροπή, που ασχολήθηκε με το θέμα των ακινήτων και σήμερα υπάρχουν στοιχεία τόσο για τα ακίνητα, όσο και για τα μισθώματα και για τις απαιτήσεις.
Τέλος, για το ακίνητο στη διασταύρωση των οδών Ιάνοσος – Καρτάλη, που σήμερα «ρημάζει», εκτίμησε ότι θα πρέπει να γίνει κάποια επένδυση, μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).
http://www.magnesianews.gr